Bun venit in Micasasa

DESPRE

COMUNA MICĂSASA, JUD. SIBIU

 

  • DATE GENERALE

Comuna Micăsasa

Cod de inregistrare fiscala: 557145

Telefon: 0269/514 414, Fax: 0269/ 514 302, E-mail: pmicasasa@yahoo.com   

Adresa: Localitatea Micasasa, Str.1 Decembrie nr.144, Comuna Micasasa, Jud.Sibiu

Micasasa, in trecut Micasa, situata in Jud.Sibiu, este localitatea de resedinta a comuneu Micasasa, formata din 4 localitati, dupa cum urmeaza:

  • Micăsasa
  • Chesler
  • Țapu
  • Văleni

Localitatea Micasasa este atestata istoric inca din anul 1267 intr-un document emis de regele Stefan al Ungariei. Ca urmare a numeroaselor sapaturi arheologice efectuate, s-a descoperit faptul ca aceasta a fost locuita inca din cele mai vechi timpuri, desi descoperirile arheologice realizate dateaza doar incepand cu secolul I-II e.n. Aici a fost descoperit un altar, un centru de olarit, vase romane si monede de bronz.

Totodata, descoperirile arheologice de pe raza localitatii, precum si interpretarea acestora se regasesc in literature inca din secolul XIX, odata cu descoperirea unui altar inchinat lui “ deus Sarmandus” de catre Domentius Anton.

Incepand cu mijlocul secolului al XIX-lea, numarul vestigiilor romane descoperite de catre arheologii care realizau sapaturi a crescut considerabil, printre descoperirile acestora regasindu-se: drumuri, caramizi, tigle sau ziduri de cladiri. Toate descoperirile din acea perioada demonstrau existenta unei asezari umane pe malul drept al Tarnavei Mari.

 

  • POZIȚIONARE GEOGRAFICĂ

In cee ace priveste pozitionarea geografica, localitatea Micasasa se afla la 17 km de Copsa Mica, 50 km de Sibiu si 27 Km de Medias. Micasasa se invecineaza cu localitatiile: Axente Sever, Seica Mare si Seica Mica.

 

  • POPULAȚIA

Populatia totala a localitatii este de 2.058 persoane, conform datele obtinute ca urmare a realizarii ultimului recensamant, din anul 2011.

Comments are closed.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support